loading...

آموزش بورس فارکس و ترید

موانع تجاری چیست؟

موانع تجاری اقدامات قانونی هستند که در درجه اول برای محافظت از اقتصاد داخلی یک کشور اعمال می شوند. آنها معمولاً مقدار کالاها و خدمات قابل واردات را کاهش می دهند. چنین موانع تجاری به شکل تعرفه یا مالیات است و عموماً به ضرر مصرف کنندگان به نفع دولت ها، تولیدکنندگان داخلی و منافع ملی است.

چرا موانع تجاری وجود دارد؟

موانع تجاری معمولاً برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی یا پیشبرد برنامه های سیاسی وجود دارد. از دیگر دلایل اجرای تعرفه ها و موانع تجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشتر بدانید:


مقررات ضد دامپینگ

اصطلاح دامپینگ در اینجا برای توصیف روشی استفاده می‌شود که تولیدکنندگان خارجی می‌توانند محصولات خود را با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از آنچه تولیدکنندگان داخلی ارائه می‌دهند، به بازار داخلی «تخلیه» کنند. دو دلیل احتمالی وجود دارد که چرا یک تولیدکننده خارجی ممکن است محصولات خود را به اقتصاد دیگری رها کند. اولاً، ممکن است به دلیل هزینه‌های کمتر نهاده‌ای مانند نیروی کار یا مواد اولیه در مقایسه با بازار داخلی، کالاها با هزینه‌ای بسیار کمتر در خارج از کشور تولید شوند. در چنین شرایطی، شرکت خارجی با وجود تبلیغ قیمت‌های پایین‌تر نسبت به تولیدکنندگان داخلی، همچنان قادر به کسب سود است.

ثانیاً، دامپینگ می تواند یک حرکت غارتگرانه عمدی باشد که توسط شرکت های چندملیتی بزرگ برای به دست آوردن سهم بازار انجام می شود. چنین سازمان‌های بزرگی به دلیل ذخایر نقدی بیشتر و نقدینگی بیشتر در مقایسه با بازیگران کوچک‌تر، می‌توانند در کوتاه‌مدت متحمل ضرر شوند. هدف این است که رقبا را مجبور به تعطیلی با پایین آوردن قیمت بازار به کمتر از آنچه تولیدکنندگان داخلی تحمل کنند، ببندند. پس از نابودی تولیدکنندگان داخلی، نهاد خارجی قادر خواهد بود قیمت گذاری انحصاری را اتخاذ کند و شاهد افزایش سود خود باشد.

نمونه بارز آن در صنعت نفت است، جایی که اوپک قادر است با هزینه کمتری نسبت به سایر سازمان ها نفت تولید کند و بازار جهانی را با نفت ارزان پر کند. این رویه سودآوری تامین‌کنندگان نفت رقیب را به خطر می‌اندازد، اثری که با توانایی اوپک برای عرضه مقادیر زیادی نفت به بازار و کاهش بیشتر قیمت‌ها ترکیب می‌شود.

برای جلوگیری از چنین رویدادهایی، دولت ها می توانند تعرفه های تجاری وضع کنند که قیمت کالاهای دامپینگ را افزایش می دهد و از تامین کنندگان داخلی محافظت می کند. اگر این تاکتیک به اندازه کافی تهاجمی نباشد، دولت‌ها می‌توانند تحریم‌هایی را علیه برخی شرکت‌ها اعمال کنند و آن‌ها را به‌کلی از انجام تجارت در کشور خود منع کنند.

برای شرکت در دوره رایگان فارکس اینجا کلیک کنید!
تامین کنندگان دفاع ملی

درست مانند بیشتر صنایع توسعه یافته، بخش های دفاعی بسیاری از کشورها برای ایجاد و حفظ مکانیسم های دفاعی ملی به شبکه جهانی تامین کنندگان متکی هستند. با این حال، برای کشورها مهم است که در تامین توپخانه، مهمات، هواپیما، قایق و غیره بیش از حد به کشورهای دیگر متکی نشوند. این به این دلیل است که در صورت یک درگیری بین‌المللی، اقتصاد تامین کننده به راحتی متوقف می‌شود. تامین کالاهای دفاعی ملی به دشمن و در نتیجه توانایی کشور برای محافظت از خود را به خطر می اندازد.

برای جلوگیری از چنین موقعیت‌هایی، دولت‌ها ممکن است تعرفه‌های تجاری را بر روی سیستم‌های دفاع ملی ساخت خارجی اعمال کنند تا جذابیت آن‌ها را برای تامین‌کنندگان دفاع ملی داخلی کاهش دهند. در حالی که این رویه ممکن است تامین کنندگان داخلی را مجبور به پرداخت بیشتر برای کالاها کند، از وابستگی بیش از حد آنها به تامین کنندگان خارجی جلوگیری می کند.

صنایع در مراحل اولیه

صنایعی که هنوز در مراحل اولیه خود هستند به ویژه در برابر دامپینگ آسیب پذیر هستند. در حالی که ممکن است یک صنعت خاص در یک کشور خاص بسیار توسعه یافته باشد، همان صنعت ممکن است در اقتصادهای جدیدتر شروع به کار کند. چنین صنایعی متشکل از بازیگران بسیار کوچکتری هستند که توانایی رقابت بر سر قیمت با یک نهاد خارجی را ندارند.

اگر این صنعت وعده تبدیل شدن به یک کمک کننده بزرگ اقتصادی در آینده را داشته باشد، دولت ها تشویق می شوند تا با اعمال تعرفه های تجاری بر بازیگران خارجی غارتگر از صنایع حمایت کنند. برعکس، دولت ها می توانند به طور واکنشی به بازار داخلی یارانه بدهند تا بتوانند بر سر قیمت رقابت کنند.

برای آشنایی بیشتر با موانع تجارت روی لینک زیر کلیک کنید:

https://corporatefinanceinstitute.com/resources/economics/trade-barriers/



مشاهده پست مشابه : توقف معاملات چیست؟ تعریف، چگونگی کارکرد و علل
سارا بازدید : 486 چهارشنبه 11 آبان 1401 زمان : 3:24
ارسال نظر برای این مطلب

تعداد صفحات : 1

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 64
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 85
  • بازدید ماه : 72
  • بازدید سال : 391
  • بازدید کلی : 35764
  • آخرین نظرات
    کدهای اختصاصی